Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade bananer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nåt av det bästa som finns......... Jag älskar friterade bananer och har alltid gjort. Går bra att använda 1 cm tjocka äppelbitar istället. Fritera då ca 3 min tills äpelbitarna har mjuknat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bananerna och dela dem på mitten så att du får 12 bitar som är ca 6 cm långa. Lägg bananbitarna i en skål och droppa över färskpressad lime eller citron, vänd försiktigt.
  2. Blanda sesamfrön, socker och kanel i en skål. Lägg ut filodegsbladen på arbetsbordet och strö 1 ½ tsk av kanelblandningen på varje blad. Lägg sedan 1 bananbit på varje blad. Vik in änden och sidorna och rulla ihop paketen. Fäst skarvarna med lite vatten och lägg paketen på ett fat med skarvarna neråt.
  3. Hetta upp oljan i en panna eller wok tills den är riktigt het. Fritera bananpaketen 1 ½ min i omgångar, tills ytan är knaprig och gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna något innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Asbel 17 september 2012

    Friterade bananer är INTE en asiatisk efterätt! Den är uppfunnen i Stockholm på restaurangen Berns! Facts plz!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.