Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade laxdumplings med lime och koriander

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Smakrika kinesiska dumplings med lax, lime och koriander som serveras med en dippsås. Wonton eller dumplingsdeg finns i välsorterade mataffärer eller i asiatiska matbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen och ställ kallt. Hacka laxen grovt, kärna ur och finhacka chilin och blanda med övriga ingredienser.
  2. Lägg ut degplattorna och lägg ca 1½ tsk fyllning mitt på degen. Fukta kanterna med lite vatten och vik över degen så att det blir en halvmåne. Tryck till kanterna ordentligt så att inte fyllningen far ut.
  3. Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera ett par dumplings åt gången, ca 30 sekunder- 1 minut, beroende på storlek. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Servera direkt tillsammans med dippsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.