Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade mozzarellabollar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mozzarellan är en mild italiensk ost som görs av buffel- eller komjölk. Konsistensen är lite seg och osten passar mycket bra som fyllning i dessa knaprigt friterade bollar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt mozzarellan rinna av. Skär den i 20 kuber. Blanda parmesanost, maizena, salt och peppar i en skål.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner ostblandningen i äggvitan.
  3. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180 grader. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd. Brödbiten ska bli knaprig och gyllenbrun på 1 minut.
  4. Klicka ut 20 teskedsstora bollar på en plåt. Tryck i en bit mozzarella i varje boll. Lägg ner bollarna i den heta oljan. Fritera 4-5 bollar per omgång, ca 1 minut.
  5. Ta ut bollarna med en hålslev. Låt dem rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mistys 25 september 2011

    Mycket goda och lättgjorda bollar. Vi serverade dom som tilltugg till ett glas bubbel. Det blev succé!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.