Fritera de olika rotfruktssorterna som receptet anger, de behöver olika tid för att bli klara. Dillen får friteras i andra omgången, annars ligger det kvar brända dillrester i oljan.
Instruktioner
- Skala palsternacka och morötter. Skölj polkabetorna mycket väl, skala dem om skalet känns för grovt och smutsigt.
- Skölj potatisen. Hacka dillen. Skär tunna skivor av palsternacka och morötter med en potatisskalare. Skiva polkabetorna och potatisen mycket tunt. Klappa bort överflödig fukt från rotfrukterna i en torr kökshandduk.
- Hetta upp oljan till 160 grader i en rymlig vid kastrull. Fritera först morötter och palsternackor 3-5 minuter tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Fritera polkabetor, potatis och dill för sig ca 5 minuter tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt chipsen med flingsalt och peppar i en skål.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar