Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade rotfruktschips med dill

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Fritera de olika rotfruktssorterna som receptet anger, de behöver olika tid för att bli klara. Dillen får friteras i andra omgången, annars ligger det kvar brända dillrester i oljan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternacka och morötter. Skölj polkabetorna mycket väl, skala dem om skalet känns för grovt och smutsigt.
  2. Skölj potatisen. Hacka dillen. Skär tunna skivor av palsternacka och morötter med en potatisskalare. Skiva polkabetorna och potatisen mycket tunt. Klappa bort överflödig fukt från rotfrukterna i en torr kökshandduk.
  3. Hetta upp oljan till 160 grader i en rymlig vid kastrull. Fritera först morötter och palsternackor 3-5 minuter tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fritera polkabetor, potatis och dill för sig ca 5 minuter tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt chipsen med flingsalt och peppar i en skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.