Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade spjäll med sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här spjällen ska friteras, och det kan du göra i en stor gryta. Du kan även krydda spjällen enligt receptet och steka dem i 225° ugn och servera såsen till. Traditionellt äts den här rätten som förrätt, men spjällen är mycket goda som huvudrätt med kokt ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär spjället mellan varje ben till cm-tjocka bitar. Blanda soja, vin och salt, tillsätt maizena och pensla köttbitarna med blandningen. Hetta upp friteringsfettet och fritera hälften av köttet i 30 sekunder. Ta upp det och lägg i resten när fettet åter är hett. Ta även upp denna omgång.
  2. Hetta upp fettet ännu en gång, och denna gång läggs allt kött i. Fritera i 50 sekunder eller tills köttbitarna är gyllenbruna. Lägg upp dem på ett varmt fat.
  3. Blanda sojan med socker och vinäger till såsen. Värm upp såsblandningen i en kastrull och rör ut resten av maizenan i lite vatten. Rör ner maizenan i såsblandningen och rör tills såsen är slät. Häll den över köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.