Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frittata di pasta con gli zoccoli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är en gammal rätt som lagats av min familj i minst fyra generationer. En frittata är en italiensk omelett och den här pastarätten är ett perfekt sätt att använda överbliven pasta för att utnyttja alla råvaror så mycket som möjligt. Förstek pancettan innan den vänds ner i pastablandningen för att ge den en mer matig och krispig smak. Det här är även en rätt som passar utmärkt att servera på buffébordet, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skär pancettan i 2 x 1 cm stora bitar och stek i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Skär zucchini i halvmånar och stek i fettet som är kvar i pannan, peppra. Vispa äggen med svartpeppar. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan. Häll på äggen och salta.
  3. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken.
  4. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan. Stek även den sidan gyllenbrun. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • honeybuny 9 juni 2010

    hur många ägg ska det vara i? du har glömt att skriva med ägg i ingredienserna :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.