Goda frallor med nyttiga frön i. Gör små till buffébordet eller lite större till frukost.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, frön, havregryn och mjöl. Blanda samman till en lös och kladdig deg.
- Jäs under bakduk i bunken ca 1 timme eller i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 250º. Skeda upp degen på bakplåtspappersklädd plåt. Om du vill ha små bullar blir det 20 st, annars gör du 10-12 st större.
Pensla bullarna med vatten och strö över frön.
- Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Den kortare tiden för små bullar och den längre tiden för större bullar.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Slangde i ett och annat :) Tack for tipset!
mmmmmmAnnica vad dessa var goda! Jag älskar bröd med frö i och här fick jag ju verkligen frö. Jag tog alla fyra sorterna dvs linfö, sesamfrö och solrosfrö i frallorna och vallmofrö uppepå! Gottt! Högsta betyg!
Gott. Mina blev inte så fina som dina på bilden, men väl så goda. Gott med frö. Jag hällde i vad jag hade hemma. Tack för receptet. Ha en fortsatt skön helg. Kram Disen
Riktigt enkelt för mig som inte orkar hålla på knåda fram en smidig deg! Nästa gång ska jag sätta liiiiite mer frön.
Fantastiskt goda och superenkla att baka! Jag gör i ordning degen på 5 minuter varje fredagkväll och låter den sedan stå i kylen över natten. Sen är det bara att klicka ut degen på plåten och grädda på lördagmorgon, så finns det nybakat bröd till frukost. Mycket uppskattat av familjen!