Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröiga grahamsbullar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Härliga frallor, fullmatade med nyttiga frön och kärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och lös upp jästen. Klicka i smöret och tillsätt salt och sirap. Blanda ner alla torra ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Dela degen i 14 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med lite vatten och uppvispad äggvita. Strö på pumpakärnor. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.