Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma. Det är lite knepigt att få till ett gott glutenfritt bröd. Det finns en hel uppsjö av olika lags mjölsorter och recept, men ganska ofta blir resultatet ett kompakt och segt bröd. Därför blev jag så glad när jag provade det här receptet. Det är helt fantastiskt gott. Jag har gjort det massor av gånger och det blir lika gott varje gång. Brödet är fullt av krispiga hasselnötter och mjuka, söta fikon. Det är en perfekt smakkombination och passar kanske som allra bäst runt jul, men jag äter det hela tiden. Gärna med mycket smör på. Inte dumt! Det går supersnabbt att göra det här brödet. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser, lägga i en form och sätta i ugnen. Busenkelt. Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.