Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma. Det är lite knepigt att få till ett gott glutenfritt bröd. Det finns en hel uppsjö av olika lags mjölsorter och recept, men ganska ofta blir resultatet ett kompakt och segt bröd. Därför blev jag så glad när jag provade det här receptet. Det är helt fantastiskt gott. Jag har gjort det massor av gånger och det blir lika gott varje gång. Brödet är fullt av krispiga hasselnötter och mjuka, söta fikon. Det är en perfekt smakkombination och passar kanske som allra bäst runt jul, men jag äter det hela tiden. Gärna med mycket smör på. Inte dumt! Det går supersnabbt att göra det här brödet. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser, lägga i en form och sätta i ugnen. Busenkelt. Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet. Blanda väl och låt blandningen svälla i 15 min. Blanda mjöl, majsstärkelse och bikarbonat och salt i en annan bunke. I fall du använder torrjäst tillsätter du den nu och blanda noga i mjölet. Tillsätt filmjölken (använder du vanlig jäst smular du ner den nu). Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen. Tillsätt lönnsirap och till sist nötterna och fikon/dadlar. Degen ska vara kletig men inte rinnig. Verkar degen för torr tillsätt mer filmjölk. Häll upp smeten i en smord brödform. Strö ev. över lite mjöl. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk i 80 min. Sätt ugnen på 200 C. Grädda i nedre delen i ca 60 min. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.