- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Krispigt, gott, glutenfritt fröknäckebröd.
Man kan byta ut fröerna mot andra sorter och byta ut t.ex. kokosmjölet till bara mandelmjöl eller tvärtom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
Blanda alla torra ingredienser.
Koka upp vattnet och häll över de torra ingredienserna.
Rör om och häll upp på plåt med bakplåtspapper.
Platta till degen jämnt fördelat över bakplåtspappret.
Degen är kladdig, enklast tycker jag det går om man blöter händerna och plattar till.
Pensla med honungsvattnet och strö över lite flingsalt och boveteflingor.
Sätt in plåten i mitten av ugnen.
- Grädda i ca 1 timme.
Passa noga i slutet.
Låt svalna på plåten.
- Om man vill ha jämna rutor kan man ta ut plåten efter ca 20 min och skära markeringar i degen, annars så bryter man i bitar som man vill när knäckebrödet är klart och har svalnat.
Publicerat den
18 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar