Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frölundakakor

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En nyttig frukostbulle som mättar. Lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

Värm vätskorna till fingervarm temperatur. Lös jästen i degspadet och tillsätt övriga ingredienser, bearbeta väl helst i assistent. Detta blir en "kletig" smet som ej går att bearbeta men händerna. Jäs i ca 30 minuter, klicka ut på 4 st bakplåtspapper( 6 st klickar på varje plåt). Låt jäsa ytterligare 40 minuter, pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 225 grader. Kakorna får en form av thekakor i storlek och höjd, men med en annan konsistens så klart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.