- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Snäll fiskrätt om en lite mesig. Barnen gillade inte ärtpeston, men vi älskar ugnsrostade grönsaker. Jag hade morötter, palsternackor, lök, potatis, squash och aubergine.
Instruktioner
- Tillagning:
- 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.
- 2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- 3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
- 4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.
- Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar