Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromagetårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här tårtan kräver lite pyssel, men lönen för mödan är stor. Tårtan blir dekorativt randig med mörka bottnar mellan två olika fyllningar. Vacker, god och oförglömlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet. Rör smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna. Dela den i två bottnar.
  2. Gör fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten cirka 10 minuter. Separera äggen. Spara äggvitorna till senare. Vispa äggulorna och sockret till ett pösigt skum.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikron. Låt gelatinet svalna något. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ner gelatinet i ägguleskummet. Vänd ner grädden och sedan äggvitorna.
  4. Fördela fyllningen i två bunkar. Smaksätt den ena fyllningen med citronskal och den andra med siktad kakao. Lägg den ena bottnen i formen. Täck med chokladfyllningen. Lägg på den andra bottnen och bred över citronfyllningen. Täck formen med folie. Låt den stå i kylen cirka 2 timmar.
  5. Gör garneringen. Smält chokladen i en plastpåse i vattenbad eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsen. Spritsa ut små figurer på smörgåspapper. Låt dem stelna. Lossa tårtan från formen. Garnera med chokladfigurer och apelsinskivor. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.