Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromagetårta med rabarber

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bedårande och sommarfin är denna tårta! Knaprig botten, len rabarbermousse och som toppas med härliga bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa biscottin fint i en matberedare. Smält smöret och tillsätt medan du mixar. Fördela i en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 20 minuter.
  2. Skär rabarbern i skivor. Blanda med socker och citron i en kastrull. Sjud under lock på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt svalna.
  3. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Vispa grädden fast och vänd ner rabarber och finhackad mandel. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Häll lite av rabarbergrädden i gelatinet och blanda sedan med resten av rabarbergrädden.
  4. Fördela fromagen ovanpå biscottibottnen. Låt stå kallt 2-3 timmar tills den stelnat. Rensa bären och fördela dem över fromagen vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.