Bedårande och sommarfin är denna tårta! Knaprig botten, len rabarbermousse och som toppas med härliga bär.
Instruktioner
- Krossa biscottin fint i en matberedare. Smält smöret och tillsätt medan du mixar. Fördela i en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter.
Ställ den i kylen ca 20 minuter.
- Skär rabarbern i skivor. Blanda med socker och citron i en kastrull. Sjud under lock på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Vispa grädden fast och vänd ner rabarber och finhackad mandel. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Häll lite av rabarbergrädden i gelatinet och blanda sedan med resten av rabarbergrädden.
- Fördela fromagen ovanpå biscottibottnen. Låt stå kallt 2-3 timmar tills den stelnat. Rensa bären och fördela dem över fromagen vid servering.
Publicerat den
21 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar