En kalasgod mjuk kaka med festlig frosting.
Instruktioner
- Ugn: 175º
Lägg russinen i en skål och häll över rom. Täck över med plastfolie. Låt russinen dra över natten.
Rosta hasselnötskärnorna så att de blir mörka i färgen på en plåt mitt i ugnen, ca 10 minuter. Lägg nötkärnorna på en handduk att svalna och gnugga sedan loss skalet.
Smörj och bröa en rund stor kransform som rymmer 2 liter. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt nötter och romrussin. Ös upp smeten i formen och platta till ytan.
Grädda kaka i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp och får svalna. Blanda florsocker, äggvita och citronsaft eller rom. Bred frostingen över kakan och strö över strössel.
- Tips!
Baka kakan i en tvåliters rund kransform.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar