Muffins med tranbär, glögg och pepparkakskryddor.
Instruktioner
- Lägg tranbär och glögg i en skål. Låt dom dra över natten.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt i en bunke.
- Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner tranbär, glögg och smör-och mjölkblandningen.
- Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt, för stabilitetens skull. Fyll formarna till 3/4 med smet.
- Grädda mitt i ugnen i 200º, ca 12-15 min. Låt svalna på galler.
- Vispa samman Mascarponeost och vispgrädde till frostingen. Tillsätt ev lite florsocker för en lite sötare smak.
- Spritsa en klick på varje muffins innan servering. Toppa med hackade tranbär.
Publicerat den
27 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar