Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frosting till tårta

 
Skriv ut

Täcker mina tårtor med

Ingredienser

Instruktioner

  1. Med Fluffy White Frosting brukar jag spackla mina tårtor. Konsistensen är mjuk, följsam och lättarbetad och den smakar ungefär som innehållet i mums-mums.
  2. Den kan också enkelt färgas med ett par droppar pastafärg. Med denna kan man spackla alla ojämnheter som de fyllda tårtbottnarna kan tänkas ha. Man fyller helt enkelt i där det är ojämnt. Sedan täcker man eventuellt tårtan med sugarpaste eller dekorerar direkt på frostingen med t.ex. kristyr.
  3. I en kastrull rör du ihop socker, vatten och citron (vitvinsvinäger), låter det koka upp så att sockerkristallerna smälter helt och tar sedan bort kastrullen från värmen.
  4. I en skål (hushållsassistent), vispar du äggvitorna och vaniljsockret hårt så att det blir vitt och mjuka toppar bildas.
  5. Häll i sockerlagen försiktigt i marängen och lite i taget. Vispa konstant. Detta moment ska ta en stund.
  6. Vispa tills marängen svalnat och blivit fast. Du ska kunna vända skålen upp- och ner utan att marängen rör sig.
  7. Klart! In i kylskåpet en stund innan den är redo att användas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.