Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frozen mousse pasteries

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Jättegoda frysta bakelser med vit chokladmousse och kakbotten. Alldeles lagom stora som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör chokladkakorna i mixer. Smält smöret och tillsätt medan mixern går. Tryck ut ca 1-1½ tsk av röran i varje form och ställ kallt så det stelnar. Jag ställde dem i frysen medan jag gjorde i ordning moussen.
  2. Vispa grädden hårt. Smält chokladen i vattenbad. Slå sönder äggulorna i en bunke och tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning. Rör ner lite av grädden och vänd sedan ner resten till en jämn och fin mousse.
  3. Fyll formarna med mousse, klicka bara i den lite toppigt. Strö över strössel. Jag använde något som hette vinterströssel, jättefina mycket små kulor som var guld, silver och pärlemo färgade.
  4. Ställ i frysen i några timmar, gärna över natten. Ta fram dem ca 30 minuter före servering och toppa då med färska bär. Jag tog hallon, syrligheten i bären gifte sig gott med sötman i moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.