Jättegoda frysta bakelser med vit chokladmousse och kakbotten. Alldeles lagom stora som efterrätt.
Instruktioner
- Kör chokladkakorna i mixer.
Smält smöret och tillsätt medan mixern går.
Tryck ut ca 1-1½ tsk av röran i varje form och ställ kallt så det stelnar. Jag ställde dem i frysen medan jag gjorde i ordning moussen.
- Vispa grädden hårt. Smält chokladen i vattenbad.
Slå sönder äggulorna i en bunke och tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner lite av grädden och vänd sedan ner resten till en jämn och fin mousse.
- Fyll formarna med mousse, klicka bara i den lite toppigt. Strö över strössel. Jag använde något som hette vinterströssel, jättefina mycket små kulor som var guld, silver och pärlemo färgade.
- Ställ i frysen i några timmar, gärna över natten.
Ta fram dem ca 30 minuter före servering och toppa då med färska bär. Jag tog hallon, syrligheten i bären gifte sig gott med sötman i moussen.
Publicerat den
2 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar