Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fru Bråttoms bullar

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegoda bullar!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, blanda med mjölkblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en deg. Klicka ut degen i muffinsformar. Rör samman fyllningen. Klipp ett jack i varje bulle och tryck ner lite fyllning. Låt jäsa 30-45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i 250 grader ca 8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Majvivan 24 februari 2008

    Lättbakade och goda bullar som rekommenderas! /majvivan

  • guardianlinda 30 mars 2008

    Hej! Gjorde dessa mumsiga bullar igårkväll, det var allra första gången jag bakade bullar och jag lyckades! Verkligen kul med ett toppenrecept,tack! Jag råkade jäsa degen i bunken, inte med fyllningen i på plåten, som man skulle göra (jag läste fel) men det gick bra ändå, ska göra rätt nästa gång! Givetvis får du toppbetyg och massa kramar från mig och sambon som fick njuta av nybakade bullar/Kramiz

  • guardianlinda 28 augusti 2008

    Hej! Har gjort dessa bullar igen med jäsningen i rätt ordning, de är så kanongoda, sambon är frälst i dem/Kram

  • sonja55 19 september 2008

    Verkligen lätt bakade och jätte goda bullar / Sonja

  • essim 11 oktober 2008

    Hej! Ska prova att baka dina bullar men ska de bara jäsa en gång? Andra bullar ska jäsa både i bunken och på plåten...

  • sussino 16 augusti 2009

    Kanonbullar! Enkla att göra. Provade även att göra dem i långpanna 30x40 cm - funkade alldeles utmärkt!

  • Tingeling13 21 januari 2010

    Snabba, enkla och mycketgoda Kommer att göras igen.

  • Tingeling13 21 januari 2010

    Snabba, enkla och mycketgoda. Kommer att bakas igen :o)

  • Bappi 8 mars 2010

    Enkelt och gott :-) Gjort detta recept förr och glömde då kommentaren *skäms* Nu är det dags igen och nu har du fått full pott med poäng :-) /kram Bappi

  • VruknaMartaXXX 16 maj 2011

    Inte bakat bullarna. Jag ser på bilden att de ser ut att vara snurrade i snurror. Och i receptet står det att man enbart skall trycka ned deg i formar. Jag får det inte att stämma ihop med bilden. Kan kanske vara en bild taget från vanliga kanelsnurror?! Marta

  • camillaf14 16 maj 2011

    Stämmer, har inte tagit en egen bild utan tog bara en på kanelbullar från Internet. Förlåt om jag har förvirrat dig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.