Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fru Olssons Västeråsgurka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Denna inläggning tar några dagar att göra men det är värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta gurkorna väl. Saltlag: blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn. Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. Skiva gurkorna.
  2. Blanda senapsfrön, socker, ättika och vatten i en bunke. Lägg i den skivade gurkorna, tag en tallrik och lägg över så lagen täcker gurkorna. Låt stå tills nästa dag.
  3. Förpacka i glasburk och lägg i en dillkrona i varje burk, slå på lagen så gurkorna täcks helt. Klar att ätas dygnet efter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingemar75 16 september 2010

    Hej och tack för en toppengod gurkinläggning. Redan efter 3 dagar med avsmakning blev detta ett favoritrecept. Jag kompletterade med lite egen pepparrot och ställde burkarna i kylen. Kommer att bli många goda matstunder med gurkinläggningen.

  • julpa 17 juli 2013

    Fråga: Skall det vara 12% ättikssprit eller matättika 4%?

  • lars541 27 juli 2013

    Tackar för ett underbart recept på gurkorna. Har använt detta recept i ett par år. Det är dom bästa. lars541

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.