Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fru van den Bos äppelcheesecake

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gudomligt god!! När jag fick receptet av min vän tänkte jag hmmm......... nja Men jag blev verkligen överaskad av hur otroligt god denna kaka var. Pga allergi har jag gjort om originalreceptet lite ;o)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° Hacka ihop mjöl, socker, nötter och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl till strössel. Kläm ut resten i en smord form eller liten långpanna, ca 20 x 35 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills den har börjat få färg.
  3. Vispa färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten över den varma bottnen och grädda ca 15 min.
  4. Bred ut äppelmos på kakan. Blanda resten av smuldegen med de hackade hasselnötterna ( rivna mandelmassan) och strö blandningen över äppelmoset. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna.
  5. Ställ den sedan i kylen ca 3 tim. Skär kakan i rutor eller trekanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.