- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gudomligt god!!
När jag fick receptet av min vän tänkte jag hmmm......... nja
Men jag blev verkligen överaskad av hur otroligt god denna kaka var.
Pga allergi har jag gjort om originalreceptet lite ;o)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
Hacka ihop mjöl, socker, nötter och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl till strössel. Kläm ut resten i en smord form eller liten långpanna, ca 20 x 35 cm.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills den har börjat få färg.
- Vispa färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten över den varma bottnen och grädda ca 15 min.
- Bred ut äppelmos på kakan. Blanda resten av smuldegen med de hackade hasselnötterna ( rivna mandelmassan) och strö blandningen över äppelmoset. Grädda ytterligare ca 15 min.
Låt kakan kallna.
- Ställ den sedan i kylen ca 3 tim. Skär kakan i rutor eller trekanter.
Publicerat den
29 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar