Blev sugen på blåbärscookies och knåpade ihop ett eget recept. Blev jättegoda. Sega i mitten och frasiga i kanterna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Väg upp smöret och låt det bli rumsvarmt.
Rör ihop smöret med råsocker och muscovadosocker, rör tills det är pösigt.
Rör ner ägget och var noga med att röra tills ägget helt blandat sig med smörblandningen. Rör ner sirapen.
Hacka chokladen grovt.
- Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke, även bären och den hackade chokladen, och blanda dem sedan väl med smörblandningen.
- Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar, jag använde en glass-skopa men två matskedar fungerar också bra. Kakorna flyter ut ordentligt, så klicka ut dem glest. Jag gjorde 9 klickar per plåt.
- Grädda dem i 10-15 minuter. De ska vara gyllene i kanterna men inte så mycket färg i mitten. Låt dem kallna på plåten helt innan ni försöker ta bort dem.
Publicerat den
12 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ojojoj! Vilka suveräna kakor!!! Fast jag hade inte alla ingredienser hemma så jag tog farinsocker och strösocker istället, och istället för blåbär fick jag ta torkade aprikoser, men de var otroligt smaskiga ändå!! En ny favorit!