De här frukostbröden är saftiga, hållbara och mycket uppskattade bland barnen.
Instruktioner
- Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.
Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.
- Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tja. Tänkte bara påpeka en liten grej. Det står "1/2 brödkrydda, mald ", men ingen enhet. Tack för fint recept, tja.