Frukostbröd fyllda med créme fraiche och hallon ger en lyxig sommarfrukost!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut créme fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. Spara några cm på kanterna.
Sockra på bären. Vik upp kanten på rundeln och tryck till.
- Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Servera dem lite ljumma.
Publicerat den
15 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar