Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbröd med fiberhavregryn

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Gott till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en bunke. Värm mjölken och matfettet till 40 º. Häll blandningen över grynen och rör om. Låt stå och svälla ca 15 min. Smula ner jästen, tillsätt brun farin, russin, lingon och solrosfrön och salt. Tillsätt vetemjölet. Arbeta den ganska lösa degen i beredare 3-5 min. eller 10 min för hand. Låt jäsa 30 min.
  2. Häll upp degen i smord långpanna klappa ut degen med mjölad hand låt jäsa under bakduk 30 min. Pensla med mjölk strö gryn över och grädda i 225 º. i ca 15 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Razzel 6 oktober 2008

    Tack Badnymf för receptet på dina frukost bröd. Hälsningar Razzel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.