Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Detta recept hittade jag när jag sorterade min receptlåda. Jag vet att jag bakade dessa bullar ofta när jag var hemma med småbarn. Goda minns jag att de var. Så nu ska jag baka dem igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en gröt av havregryn,fullkorn av råg,vetekli och vatten.
  2. Låt koka ca 5 min. Låt gröten svalna.
  3. Smält margarinet/smöret. Blanda i filmjölk Smula ner jästen i den avsvalnade gröten.Häll över margarin-filblandningen. Rör om så att jästen löser sig.
  4. Tillsätt salt,sirap och rågsikten. Arbeta ihop degen. OBS! Den blir ganska lös.Låt jäsa ca 40 min.
  5. Knåda degen på väl mjölat bakbord. Mjöla också händerna,eftersom degen är lös. Dela den i två delar . Baka ut delarna till rullar. Platta till rullarna och skär ut trekanter.(skårorna ska bilda ett sick-sackmönster.)
  6. Det blir ca 15 bitar av varje rulle. Placera bullarna på bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 min.
  7. Grädda bullarna i 225 grader,ca 10-12 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bina88 30 oktober 2008

    Det blev jättegoda bullar av detta recept! Jag använde grovt rågmjöl istället för fullkorn av råg och ökade något på mängden vatten. Kanske blev bullarna lite stora, för gräddningstiden räckte inte riktigt till. När de hade fått tillräcklig yta la jag bullarna under bakplåtspapper på ett galler längst ner i ugnen, medans nästa plåt stod inne. Då blev dom helt genomstekta och fick en underbar yta..och vilken arom sen:) Kommer garanterat att bakas igen.. Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.