Riktigt nyttiga bullar med råg och torkade aprikoser.
Blir 30 frukostbullar.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Blanda kokande vatten med salt, råg, linfrö och rågmjöl i en skål. Täck med plastfolie och låt stå tills det svalnat, minst 30 min.
- Värm mjölken till 37º och rör ut jästen i den varma mjölken, tillsätt jäst och mjölkblandningen i deg 1. Blanda väl.
Tillsätt sirap, hackade aprikoser, havregryn, rågsikt och en del av vetemjölet.
- Arbeta degen och tillsätt mer mjöl tills den känns bra. Degen ska vara lite kladdig.
Rulla bullar och lägg på plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö över solrosfrö.
Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott! Jag blandade vilt med olika mjölsorter och hade i hela linfrön istället för krossade.