Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar med linser och linfrön

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god frukostbulle med linser och linfrön i degen. Detta recept gjorde jag när min dotter dagligen ville äta linser och linfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vattnet och häll det över linfrö och linser och låt stå 10 min. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Tillsätt mjölken till linsblandningen och värm till 37 grader.
  2. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt salt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor). Tillsätt vetemjöl och blanda till en slät deg.
  3. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Baka ut degen till bullar eller brytbröd. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 minuter). Pensla med ägg. Grädda i 210 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majamia 30 januari 2011

    Goda och enkla bullar. Jag tog i lite solrosfrö och bytte lite av vetemjölet mot rågsikt och det gick bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.