Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter.
Rör i de stötta fänkålsfröna, saltet, färskosten och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
Tillsätt ytterligare ett par deciliter av mjölmixen och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned på bordet som först har pudrats med mjölmix.
Forma till två längder och skär vardera i åtta bitar. Flytta över bitarna till en plåt och låt jäsa under duk i 20–30 minuter.
Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg och låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.
Hej! Du menar väl solroskärnor och inte frön?