Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar med vallmofrön

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Enkelt att göra, då man gör degen, delar i 35 bitar. Rullar dom runda och lägger dom i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. smält matfettet i en kastrull och häll över vattnet. Värm till fingervärme. Häll vätskan över jästen och rör om. Tillsätt ägg, salt, socker och större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Verkar den lös, tillsätt mer mjöl. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och forma till längder. Dela varje längd i 12 bitar (du får en bit över). Rulla till släta bullar och lägg i en smord långpanna (30x40 cm). Låt jäsa i 20-30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 225 grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gonta 5 mars 2008

    Hej. Gjorde dessa bullar i måndes jätte goda. Men då du har glömt att skriva hur mycket vatten där ska vara chansade jag och gjorde på 6 dl. Hade även i 2-3 dl riven ost i, blev jätte bra.

  • Pannwitz 9 januari 2015

    Jättegott och enkelt recept :) Tycker nog att bullarna är aningen små, men det är ju bara att göra dom lite större nästa gång. För fler gånger blir det! Tycker inte det var något problem att få in den sista biten på plåten heller. Bara man planerar väl.

  • Bappi 15 januari 2015

    Toppenbra recept! Tack för att Pannwitz sa att det blev små bullar. Gjorde 19 stycken men nästa gång blir det 16-18 stycken. Jättegoda och full pott. Hade inget vallmofrö hemma så det blev sesamfrön istället/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.