Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ungersk frukostgifflar - Korpás kifli

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten, 37 grader. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, kruskakli, yoghurt och vetemjöl. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
  2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 50-60 min). Kavla ut degen (ganska tunn) och dela till trekantiga bitar. Låt jäsa i ca 30 min. under bakduk. Grädda i 220° C ugnsvärme i ca 12-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.