Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostkakor med smak av apelsin

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Doftar ljuvligt när man gräddar dom... och så goda dom är oxå!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt kesella, matfettsklickar, salt, sirap och apelsinskal. Arbeta in rågsikten lite i taget tills degen släpper kanten och ser fin ut. Strö lite vetemjöl över degen och låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Knåda in resten av vetemjölet först i bunken och sen på bänken. Dela degen i 18-20 bitar, rulla dom till en bulle och platta sedan till dom. Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min. I varmluftsugn i 200 grader ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.