Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostmuffins med morötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Även om du har ont om tid så är chanserna stora att du hinner baka de här goda och nyttiga muffinsen. Servera dem nygräddade fyllda med cheddarost och skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och solrosfrön.
  2. Skala och riv morötterna. Rör ner morotsrivet i mjölblandningen.
  3. Dela smöret i bitar och arbeta in smörbitarna i mjölblandningen så att du får en grynig massa.
  4. Blanda ner filmjölken och rör samman allt till en smidig smet. Fördela muffinssmeten i 8-10 formar.
  5. Grädda morotsmuffinsen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  6. Variera muffinsen: Muffins är mycket enkla att variera. Smaksätt grundsmeten och vips så har du en helt ny muffins. Som exempel kan du tillsätta rivet skal och saft av en citron i smeten så får muffinsen en frisk och syrligare smak.
  7. Istället för att servera muffinsen med något tillbehör är det väldigt gott att toppa dem med en färskostglasyr. Gör så här: Blanda 100 g philadelphiaost, 25 g rumstempererat smör, 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk finrivet apelsinskal. Fördela krämen på muffinsen och strö över lite solrosfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.