Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt & bärcheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jordgubbar, hallon, körsbär och persika.... en given succé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda ner nötter, smör och socker. arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakpapper i botten av en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. tryck ut degen i botten och låt vila svalt i ca 30 min.
  2. Fyllning: Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa. Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje. fördela fyllningen över botten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h.
  3. Glasyr: Rör ihop creme fraiche, socker och vaniljsocker till en glasyr. Fördela den jämt över kakan
  4. Garnering: Skär frukt och bär i halvor och klyftor och fördela över tårtan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.