En härligt somrig och frisk tårta med bär/frukt och Kesella med blåbärs- eller hallonsmak.
Instruktioner
- Du börjar med att göra bottnen om du inte köpt färdiga bottnar.
Sätt ugnen på 150⁰ C, så den hinner bli varm till det är dags att grädda tårtbottnen.
- Vispa äggen och sockret poröst och ljust (5-10 min).
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör därefter försiktigt ner ägg-sockerblandningen. Se till att det är väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter). Går också bra att täcka formens insidor med bakplåtspapper. Grädda smeten i ugnens mitt ca 30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den kallna. När den är kall, dela den horisontellt så du får två bottnar.
- Bred den ena Kesellan över den bottnen som skall vara underst. Mosa ihop jordgubbarna (eller andra bär/frukter) med 1 msk socker och fördela blandningen över Kesellan.
- Lägg den andra bottnen på och bred ut det andra paketet Kesella över och runt hela tårtan. Dekorera det hela med valfria frukter och/eller bär eller annat som du tycker ät gott!
- Bjud in dina nära och kära, ät och njut! <3
Publicerat den
1 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar