Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt och bär i likörgelé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En perfekt avslutning på en festmåltid är denna vackra och utsökt goda dessert. Den är dessutom kalorisnål, så njut av den med gott samvete!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala apelsinen noggrant och skär ut 12 skinnfria klyftor. Kärna ur druvorna. Gör små kulor av melonen med ett kuljärn eller skär melonköttet i bitar.
  2. Frosta kanten på 4 vinglas genom att doppa glasets kant i vatten och sedan snurra glaset i strösocker. Fördela frukt och bär i glasen.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp vatten och socker och låt det koka någon minut. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen så att det smälter. Blanda ned vin och likör och häll det över frukten i glasen. Låt det stelna i kylskåp ca 3 timmar.
  4. Garnera med en klick grädde och citronmelissblad och servera desserten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.