Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och nötbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Underbart grovt bröd som går snabbt att göra. Har dock lång gräddningstid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjöl och sirap och blanda väl till en klibbig smet.
  3. Smöra och strö i rågkross i två avlånga brödformar (1 ½ liters). Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar.
  4. Om brödet börjar få en mörk yta kan du efter en stund lägga in ett bakplåtspapper på toppen så att ytan inte bränns.
  5. Yummie!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.