Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt och nötbröd

 
Skriv ut

Frukt och nötbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Dag 1: Blötlägg frukt i vatten över natten eller minst i tre timmar.
  2. Dag 2: Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan från frukten + vatten och honung till 37º och lös upp jästen. Tillsätt fibrex, salt, nötter, solrosfrön, russin och frukt. Arbeta degen i 10 min, degen skall vara lös. Låt jäsa till dubbel storlek, rör snabbt ihop degen. Smörj en form, häll upp degen i formen och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.