Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt och romkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett kubanskt recept. En kaka som bara görs till jul, bröllop och andra speciella tillfällen. Den kallas oftast för Svart kaka eftersom i det traditionella receptet används bränt socker. Den här kakan förbereds i god tid innan den skall bakas eftersom frukten skall dra i flera veckor innan den bakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vinbär, russin, katrinplommonbitarna och apelsinskalet i en skål. Häll på rom och sherry. Blanda i 50 g av muscovadoråsockret samt kryddorna. Täck med plastfilm. Låt stå i 2-12 veckor i kylskåp för att mogna. Eventuellt behövs det tillsättas mer rom och sherry efterhand som frukten suger till sig av vätskan.
  2. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj papperet med flytande eller smält margarin. Sätt ugnen på 160°.
  3. Rör samman matfett och resterande mängd muscovadoråsocker. Arbeta in äggen, ett i sänder, och arbeta smeten tills den är lätt och luftig. Rör i fruktmixen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smeten. Lägg smeten i formen. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i 1 3/4 timme. Låt svalna i formen. Dränk in kakan med rom om den inte skall ätas direkt. Ha kakan inlindad i folie så att den inte torkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.