Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktbakelser i långpannan.

 
Skriv ut

Saftig och luftig sockerkaka som kan skäras i ca 5 x 7 cm stora kakor och läggas ihop med fyllning och garnering. Snabbt förvandlas sockerkakan till enkla men läckra bakelser efter egen fantasi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200-225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten. Smaksätt smeten med rivet apelsinskal. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med smort och bröat bakpapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 10 - 15 min. eller tills kakan känns torr.
  2. Skär sockerkakan i bitar. Lägg ihop två och två med vispad grädde emellan. Toppa med skivad kiwi, vindruvor och vispad grädde - eller garnera med vad som finns hemma av andra frukter och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.