Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett jättegott surdegsbröd m frukt. Lättbakat men kräver sin jästid. Omtyckt av hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Första dagen: Ljumma vattnet till 37 grader och rör ner jästen. Tillsätt grahamsmjölet. Låt stå ett dygn.
  2. Andra dagen: Hacka den torkade frukten och blanda i degen. Rör även ned resterande mjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Forma degen till bulla eller längder. Låt jäsa 30 min. Grädda i 225 grader i 15-30 minuter.
  3. Det funkar även att låta degen stå över dagen(istället för ett helt dygn) och baka ut den på eftermiddagen. Det gjorde jag idag och det blev precis lika gott!
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.