Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktfondue

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart efterrätt som är rolig att pyssla med och himmla god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj ut vilken frukt du vill ha, dela den i lagom stora munnsbitar om de inte är bär. Frukten kan inte vara konserverad för då gissar jag att den är för slabbig. Öppna kokosnöten* om du vill ha det och bänd loss fruktköttet med en vass kniv. Skär bort den brunna innerskalet och dela i lagom bitar. Frukt som lätt blir brun kan man spruta lite lite citron över så slipper man ofta ifrån det. Lägg up frukten på ett stort fat i snyggt mönster eller i effektfulla fält! Smält chokladen i vattenbad , akta så att det inte kommer vatten i den för då är den oavändbar! Alt,: smält chokladen i en chokladfonduegryta. Ställ fram chokladen och fatet med frukt! Duka med fonduegafflar eller liknande. Så är det bara att låta gästerna göra resten. Dvs plocka fruktbitar och doppa i cholkaden. Variationer: Många tycker om att doppa marsmallows tillsammans med frukten, sockekaka, brownies. Denhär deserten går att variera till tusen man kan ju om man vill använda torkad frukt om man nu skulle vilja. Man kan ha riven kokos/rostade mandelflarn/hackade nötter att doppa fruken i efter chokladen eller strössel
  2. *Att öppna en kokosnöt: Gör rent nötens utsida noga genom att skrubba den under vattenkranen. gör ett hål och töm den på kokosmjölk. Är nöten färsk så bör det finnas halvgenomskinlig vättska i den. Tag en rejäl skärbräda och lägg den på ett cementgolv eller annan tålig yta. Håll i nöten ordentligt med ena handen och slå med hammare på den med den andra handen. Efter några slag brukar den öppna sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.