Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktfylld kyckling i lergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik, lättlagad, prisvärd och om-yckt av gammal som ung. Grytan gjorde succé hos studenterna när jag för flera år sedan lagade den till en studenttidning. Det är ingen risk att kocken misslyckas med denna rätt. Att fylla kycklingen tar 2 minuter, sedan sköter den sig själv i lergrytan i ugnen medan du målar naglarna. Lättare sätt att imponera på sina matgäster finns inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter.
  2. Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Det behövs inget vatten.
  3. Lägg vitlöksklyftor och chili i ler-grytan. Tillsätt salt och övriga kryddor.
  4. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. Låt grytan stå i ca 1 1/2 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maria48 21 mars 2012

    Underbart god kyckling, kan varmt rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.