Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktfylld maräng

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Överraska med dessa lätta marängkorgar som kan förberedas långt före servering och fyllas med frukt efter säsong och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Rita 12 ringar som är 8 cm i diameter på bakplåtspappret.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret ca 1 msk åt gången och vispa kontinuerligt tills sockret har lösts upp och marängsmeten är fast. Ta lite smet mellan fingrarna - om smeten är kornig av socker, fortsätt då att vispa.
  3. Blanda försiktigt ner färskpressad citronsaft och majsmjöl i marängsmeten.
  4. Lägg smeten i en sprits och sprits ut små "toppar" på de ritade cirklarna på bakplåtspappret. Gör kanten högre än bottnen för att få en kant som håller frukten på plats.
  5. Baka i ugnen ca en timma tills marängen är fast. Låt marängen svalna. Fyll marängkorgarna med färsk frukt. precis före serveringen kan du pudra lite florsocker över de fyllda marängerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.