Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig färskostkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Kursen hette "vårens och sommarens fester", även om det serverades ca 10 olika rätter före denna efterrätt kan jag lova att den bara slank ner..

Ingredienser

Instruktioner

Botten: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sönder kexen i en matberedare (eller krossa sönder). Tillsätt det smälta smöret. Klä en form med löstagbar botten med baklåtspapper och platta ut smulorna i den. Ställ kallt en liten stund. Fyllning: Rör ut osten med sockret och aprikosmoset. Smält gelatinbladen i citronsaften och rör ner gelémassan i ostblandningen. Vänd till sist ner den vispade grädden. Avsmaka. Häll fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten. Dekoration: Blötlägg gelatinbalden till dekorationen och smält den i citronsaften. Rör ner gelémassan i mangopurén. Häll blandningen över kakan. Låt stelna i kylskåp. Ta fram en stund före servering. Godast att avnjutas med kaffe som dryck.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.