Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God mjuk kaka med härlig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en avlång form, ca 2 liter.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen och vispa ytterligare en stund. Rör ner apelsinmarmeladen.
  3. Blanda russin, korinter, mandel, nötter och den hackade frukten med lite mjöl. Blanda resten av mjölet med bakpulvret.
  4. Blanda försiktigt ner frukten och mjölet i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 1 1/4-1 1/2 timme. Kakan blir saftigare efter några dagar om den förvaras svalt och väl inslagen i folie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.