Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Prova en klassisk kaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge. Njut i tunna skivor...med en kopp gott te...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
  5. Rör ihop flor--socker och vatten. Bred över kakan, låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.