Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka - Glutenfri

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En saftig och ljuvlig kaka som är bäst dagen efter den bakats. Går utmärkt att frysa in i skivor, och ta fram så många man önskar. Så baka nu och ta fram vid jul. Om nu kakan kan vara orörd så länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda russin, tranbär, apelsinskal, pistagemandel, mandel, bovetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Rör om igen.
  3. Smörj en avlång form, 1½ liter, väl och lägg ett bakplåtspapper i botten och låt det gå upp på kortsidan. Häll i smeten och grädda längst ner i ugnen i 1½ timme. Täck med folie om kakan börjar bli mörk. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
  4. Spritsa över florsocker blandat med vatten och garnera med cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.