En saftig och ljuvlig kaka som är bäst dagen efter den bakats. Går utmärkt att frysa in i skivor, och ta fram så många man önskar. Så baka nu och ta fram vid jul. Om nu kakan kan vara orörd så länge!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda russin, tranbär, apelsinskal, pistagemandel, mandel, bovetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Rör om igen.
- Smörj en avlång form, 1½ liter, väl och lägg ett bakplåtspapper i botten och låt det gå upp på kortsidan. Häll i smeten och grädda längst ner i ugnen i 1½ timme. Täck med folie om kakan börjar bli mörk. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
- Spritsa över florsocker blandat med vatten och garnera med cocktailbär.
Publicerat den
24 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar