Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka - Gyümölcspite

 
Skriv ut

Ungersk fruktkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur körsbären. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken. Smält smöret på svag värme, häll i resten av mjölken och låt att bli 37°
  2. Häll degspadet i bunken tillsätt äggulor, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen jämn och fin i maskin ca 5 min.
  3. Låt degen jäsa under bakduk 30 min. Smörj och bröa en form(långpanna) ca 38*35 cm. Rör försiktigt samman bär, socker och kanel.
  4. Ta upp degen och tryck ut den jämt över hela formen. Fördela bären och strö över socker och kanel blandningen. Grädda i 220° 15 min sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 20 - 25 minuter.
  5. Strö över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.