Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med äpple och choklad

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Har inte hunnit testa denna kaka ännu, hittade den nyss i en kokbok av Elisabeth Johansson, men smakkombinationen tilltalar mig verkligen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp av fikonstjälkarna och skär fikonen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål, häll på konjaken och låt stå och dra 1 timme. Vänd fikonstrimlorna ett par gånger under tiden. (Författaren talar inte om vad som sedan ska göras med konjaken - vem vet, den kanske är god i kakan?)
  2. Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en rund sockerkaksform med hål i mitten, som rymmer ca 1 ½ l.
  3. Rör ihop smör, farin och socker i en bunke. Rör ned ett ägg i taget till en jämn smet. Hacka chokladen grovt och blanda ned i bunken tillsammans med fikon, russin, kryddnejlika, kanel, kakao och apelsinskal. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke, vänd ned i smeten och rör om.
  4. Kärna ur och skala äpplena och skär dem i små bitar. Rör ned bitarna i smeten och fördela smeten jämnt i formen. Grädda i ugnen på näst nedersta falsen 50-55 minuter. Kontrollera med sticka att kakan är färdiggräddad i mitten.
  5. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.